Návštěva u tatínků

Blížíme se do finále celého toho natáčecího dobrodružství a já jsem se tentokrát rozhodl ze zákulisí poodhalit trochu víc. Nevím sice mnoho o zákulisí z pohledu filmařů, stejně ale mám na mysli zákulisí nás účastníků a to je myslím si stejně zajímavé. Takže jdeme na to.

[box background=#e69191 color=#ffffff]Při natáčení se stále perete s několika rovinami dané situace. Přemýšlíte co budou vidět diváci, jak vás vidí vaše vyvolená, jestli na vás něco „nešijí“ vaši soci, nebo kam vedou často na tělo šité otázky od týmu štábu. Čtvrtá série měla v tomto výhodu, dostatek studijního materiálu v podobě účastníků z předchozích pořadů.[/box]

Píšu o tom proto, abych zdůraznil důležitost informací, po kterých se tak automaticky každý účastník pídí. Musí, aby při tom nebyl za vola, tak jako se to stalo Vlastíkovi. Je třeba totiž myslet na to, že to co vidí a je jasné pro diváka, nevidí a tak neví učinkujicí a naopak. Tak zatím co je divákovi jasné, že Vlastík je nevhodná partie, v reálu to tak jasné není.

 

Petra u spousty akcí nebyla, nevěděla kdo vymyslel, že je potřeba u ní uklízet, neviděla, že jsme vše po Vlastíkovi dodělávali, zatím co on se Peťulce dvořil.

 

Také toho času, abychom se mohli lépe poznat bylo po skromnu. První den jsme s Petrou každý z nás o samotě (tedy s kamerou a štábem)  strávili pár minut, bez kamery však v podstatě ani minutu! Druhý den už to byly desítky minut. Další dny už to bylo více, ale pořad málo na to, abychom se mohli poznat na tolik, že by jste si mohli říct, ano to je ten či ta pravá.

Počítám-li návštěvu u maminky, tak jsme společně strávili celkem 7.dní! Tedy příliš krátká doba na seznámení. Navíc v těchto dnech neustále plníte nějaké úkoly, které vás k poznávání se rozhodně nevedou. Na rozhovor o osobních věcech, tužbách a přáních toho druhého tak žádný prostor při tomto seznamování prakticky není.

Takže co v pořadu vidět nebylo?

[box background=#e69191 color=#ffffff]Po vyřazování jsme od Petry odjeli tři: Pavel, Vlasta a já. Libor u Petry zůstal aby domontoval Kevinovi postel. Já nezůstal, jelikož jsem opravdu šel další den do práce, ale také proto, že jsem byl Petrou vyřazen. A tak jsem Liborovi nepomohl. Libor se však při té příležitosti dal do hovoru s Petrou bez kamer. O čem všem si povídali nevím. Vím jistě jen to, že také mluvili i o mě. Co jsem udělal či spíše neudělal, co si o mě Libor myslí a jak ho mrzí moje vyřazení. A tak i díky tomuto rozhovoru si Petra začala vyčítat, že mě vyřadila.[/box]

Vím to proto, že mi Petra druhý den napsala zprávu, ve které se za vyřazení omlouvá, že jí je to líto a teď jí to moc mrzí. Mé vyřazení vysvětluje tím, že jsme spolu málo mluvili, málo jsme se tak poznali. Také, že měla pocit, že jsem se moc nezapojoval a málo se snažil o její přízeň.

Od té doby jsme si psaly každý den až do návštěvy tatínků. Jelikož v tom období byl i volný víkend domluvili jsme se, že přijede v sobotu za mnou s kamarádkou do Třebíče, promluvíme si víc a hlavně bez kamer. Jí však do toho přišly pracovní povinnosti a proto se schůzka uskutečnila tak, že jsem v neděli odpoledne za ni přijel do Brna já.

Strávil jsem s ní více jak 6 hodin v kterých jsme si stále hlavně povídali. Petra mi popisovala své trable ve svém životě. Také jak si představuje svůj další život apod. A i já ji řekl více o sobě. Díky tomuto rozhovoru jsem lépe pochopil věci a některá rozhodnutí, která činila, a ty tak byla pro mě srozumitelnější.

[box background=#e69191 color=#ffffff]Ne se vším jsem sní souhlasil. Peťa je velmi citlivá. Mnohé věci řeší emočně. A pokud má pocit, že jí někdo ublížil, nebo stále ubližuje, řeší situaci útokem a pomstou proti němu. Má pocit, že tak je nutné činit a že je správné úder vrátit. Často ho ovšem může uštědřit i někomu, kdo si nic takového nezaslouží, bohužel. A zlo plodí jen zlo, k ničemu dobrému takové jednání nevede.[/box]

Rozhodnutí navštívit spolu se zbylými tatínky i mě, vzniklo zcela náhodou. Petra o našem „sblížení“ a schůzce nikomu s filmařů neřekla. Pouze náhodou při telefonátu se štábem, který se tou dobou nacházel u Reného, mu na dálku popřála, ať volí uvážlivě, aby nevyřadil někoho, u koho by toho litoval, tak jako teď ona!

Na základě toho začal štáb uvažovat o možnosti zinscenovat ještě jedno setkání mezi námi. A díky nepovedeným návštěvám dvou tatínků, došlo i na návštěvu mou od soboty večer až do neděle, do vyřazování.

A vyřazování v Třebíči na Hrádku už jste viděli. Po této akci byl na tom nejhůře Libor, který vezl Pavla a rozzuřeného Vlastu domů. Celou cestu musel chudák Vlastu poslouchat, jak to není spravedlivé a jak to Petra vlastně myslela s tím, když řekla, že kdyby si Vlastu vybrala, měla by na krku třetí dítě. 😀

[box background=#e69191 color=#ffffff]Na závěr jednu perličku z natáčení. Když bylo po posledním vyřazování, přišel za mnou jeden kameraman s krásnou ovlivňující větou, či spíše větami: „Romane, ty jsi mi ze všech účastníků nejsympatičtější a proto ti přeji, abys v pořadu dosáhl toho nejlepšího co jde. Vážně, já ti to druhé místo upřímně přeji!“ :-o[/box]

Takže co dodat, snad jen, že i já se budu snažit, abych v tomto pořadu dopadl co nejlépe. 🙂 Všem vám přeji to nejlepší, ……. a pěkné vánoce 2017 😉

A příště už odtud:

4297

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..