Hoi An

Do Hoian jsme přijeli brzy ráno. Paní majitelku hotelu jsme zřejmě vzbudili, protože na nás ze začátku byla taková nevrlá a to tu nebývá obvyklé. Taky nás hned kasírovala, což je také neobvyklé, ale nabídla nám ubytování okamžitě. Nemuseli jsme tedy čekat na čas check-inu, což bylo příjemné.

Po zkušenostech z předešlých měst jsme si ihned po příjezdu domluvili výlet a také jsme požádali o vyhledání a koupení lístků na autobus do další destinace – Hue. Raději dřív než později, dní už tu na rozdávání moc nemáme 🙂

A opět klasika, návštěva centra, památek a vůbec zajímavostí.Ovšem tentokrát je to Hoian, a to je jedním slovem nádhera! Malebné městečko, vše blízko, turistické středisko, staré domy, chrámy, řeka, lodičky, okolo nich promenáda na procházky a to jak po nábřeží tak uličkami.

Na každém rohu je restaurace, kavárna, masážní salón, hotel nebo krámek se vším možným i nemocným zbožím. Po ulici vás míjí cyklo-drožky, prodavačky ovoce, květin, lákají vás na chutné jídlo masáže a všude davy lidi a turistů.

Na rozdíl od jiných měst musím zdůraznit, že centrum Hoianu je opravdu malé, je tu vše jakoby na natažení ruky a to si po Pekingu získalo mou oblibu. Nehrají si tu na velkou zemi. 🙂
Odpoledne po ubytování jsme se osvěžili sprchou, zabydleli se, odpočinuli a na večer opět do ulic.

A znovu jiná nádhera, tentokrát nečekaně 😀 neonově osvětlené centrum nás přivítalo světélky. Nejdříve nasvícený most s reklamními poutači domů. Po desáté hodině most zhasl, ale světla se přenesla na hladinu. Nyní se na lodičkách rozsvítily barevné lampiony a rozehráli tak jinou světelnou show.

Sedl jsem si na nábřeží a pozoroval tu atmosféru. Hoian tak ode mě získává titul nejromantičtějšího místa ve Vietnamu. Takže pánové pokud chcete romantické místo, žádný otřepaný Řím, Benátky nebo Paříž, ale za mě rozhodně a jedině HOI AN.

PS: poznámka pro skrblíky: co vydáte na letenkách ušetříte na ubytování, stravování a vůbec celé útratě (oproti Paříži určitě!), je tu levno a budete originální 🙂

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..