My Son

Na druhý den věnovaný městečku Hoi an jsme se hned po snídani vydali na výlet k blízké památce My Son. Jde o dvakrát objevenou památku ležící v džungli. Jednou se na ni už zapomnělo. Památka je v údolí a je obklopená džunglí stále, jen k ní vede široká cesta, kterou proudí davy turistů s průvodci. Pokud vás zajímá více informací je pěkně popsána v článku o Cestování.

Náš průvodce byl takový zvláštní. Své vyprávění neustále prokládal vtípky, kterým se ovšem smál jen on sám 🙂 Asi práci průvodce dělá už dlouho. Mě vzhledově připomínal mého kamaráda Vladimíra, který je na tom ale s vtipností rozhodně lépe. Už jsem tu asi dlouho, když mi Asiat připomíná nějakého Evropana 🙂

Protože průvodci nevím proč chodí po turistických trasách zásadně v protisměru. (Jestli to je kvůli vyhnutí se davům, tak to rozhodně nefungovalo :-)) Rozhodla se Lucka s Oleksem jít směrem správným a oddělili se od nás od skupiny. Po chvíli jsem od skupiny poodstoupil i já a raději se věnoval focení, než abych chytal jen nějaká slůvka z výkladu.

Výlet jsme zakončili opět projížďkou lodí po řece. Ve Vietnamu má větší řeku snad každé město. Vietnam v podstatě žije na vodě, alespoň u pobřeží. Do vnitrozemí se pak zvedají hory a na nich dost často džungle. Aspoň tak to bylo doposud, uvidíme jak to je na severu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..